A Ferrari a 2017-es szezonra nagyot ugrott előre, már-már beérték a Mercedest, ám az időmérőket továbbra is az ezüstnyilak uralják, nyolc pole-t tudnak felmutatni a maranellóiak kettőjével szemben.

“Szerintem az igazi különbséget az időmérő jelenti, olyankor felcsavarják a motort, három-hattizeddel gyorsabbak nálunk az egyeneseke – Ausztriában héttized volt –, ezt el kell ismerni. Mi erre nem vagyunk képesek, dolgozunk rajta, de nem lesz gyors megoldás” – mondta Sebastian Vettel.

“Azért ne feledjük, mennyire le voltunk maradva tavaly, míg idén a szezon nagy részében pariban voltunk a Mercedesszel. Ugyanakkor az is igaz, hogy az elmúlt pár futamon már ők voltak az erősebbek.”

Vettel a romló kilátások, a Mercedes ellépésének lehetősége ellenére sincs elkeseredve, büszke a Ferrari idei munkájára, bízik benne, hogy megoldást találnak.

“A Red Bullnál a télen nagyon mondogatták, hogy milyen jók lesznek idén, és mégsem lettek. Dolgozunk, hogy beérjük a Mercedest az időmérőn, mert nagyon egyszerű a képlet: ha az első kanyarban előrébb vannak, rögtön más a futamunk. Tudjuk, mi a dolgunk, csak nem könnyű. De pánikra nincs ok, a Mercedes gyors, van egy kis előnyük, de dolgozunk rajta, hogy változzon a kép.”