A Mercedes a friss világbajnok Nico Rosberg váratlan visszavonulása után a williamses Valtteri Bottast ültette a német helyére, a finn pilóta a szezon közepésre pedig bizonyította, hogy jó választás volt.

Bottas 10 forduló alatt két pole-t, két futamgyőzelmet és öt egyéb dobogós helyezést szerzett – Kanada óta nem volt rosszabb a 2. helynél –, múlt vasárnap a 9. rajtkockából ért fel a pódium második lépcsőjére, mindössze 23 pontos lemaradással 3. a világbajnoki versenyben.

A Mercedes csapatfőnöke szerint mostanra gyakorlatilag eldőlt, hogy Bottas eredetileg csak az idei évre szóló szerződését 2018-ra is meghosszabbítják.

“Igazán elégedett vagyok Valtterivel. Szerintem a teljesítménye alapján a hosszabbítás nem is kérdés. Ugyanakkor nem csak a jövő évről van szó, hanem a további szezonokról is. A kirakós minden részének a helyére kell kerülnie. A Magyar Nagydíj után a tengerparton még megrágom a dolgot” – utalt arra Toto Wolff, hogy 2018 végén lejár Lewis Hamilton szerződése, talán a Red Bull-pilóták is elérhetők lesznek, és nem kizárt, hogy Fernando Alonso és Sebastian Vettel is a piacon lesz, ha most csak egy-egy évre szerződnek.

De ami Bottas 2018-as szerződését illet, Wolff elég határozott: “Igen, szerintem meglesz, 90 százalékban már megvagyunk vele.”