Lewis Hamilton szerződése 2018 végéig él a Mercedesnél, de tavasszal egyszer már belengette, hogy akár az idei év végén is távozhat a Forma-1-ből. Akkor gyorsan helyesbített, de most újra kétértelműen nyilatkozott, miután vasárnap ötödszörre is megnyerte hazai versenyét, a Brit Nagydíjat, amivel komoly lépést tett afelé, hogy behúzza negyedik világbajnoki címét.

Amikor arról kérdezték, kész-e végigcsinálni szerződése hátralévő 18 hónapját, így felelt:

“Nem tudom megmondani, mi lesz hat hónap múlva, csak annyit mondhatok, hogy imádom a versenyzést. Nem tudhatom, mi lesz. Imádom a versenyzést, szóval nem valószínű, hogy kiszállok, de nem láthatom előre, hogy mit is gondolok karácsony környékén. Remélhetőleg jó passzban leszek. De ha újabb világbajnoki címet szerzek idén, az sem lesz ok a visszavonulásra. Mindig többet akarok majd.”

Hamilton szavaiból nehéz kihámozni, mit is akar, de akár az is benne lehet, hogy a Mercedest ugyan elhagyja, de marad a Forma-1-ben. A hozzá közel állóknak állítólag beszélt már arról, hogy szeretné pályafutását a Ferrarinál befejezni, és mivel nyílt titok hogy a Mercedes előbb-utóbb szeretné megszerezni a német sztárt, Sebastian Vettelt, akár egy csere sem zárható ki.