A Forma-1-es Brit Nagydíjon Max Verstappen a 4., Daniel Ricciardo az 5. helyet szerezte meg úgy, hogy a holland ifjoncnál egy körrel a vége előtt kereket cserélt a csapat, míg az ausztrál a sebességváltó- és motorcsere után a 19. helyről rajtolva volt kénytelen előrekapaszkodni.

“Úgy döntöttünk, hogy kimegyek kereket cserélni, nehogy nekem is defektem legyen. Összességében szerintem a maximális eredményt hoztuk. Amikor láttam, hogy Kimi is a bokszba megy, arra gondoltam, hogy kint kellett volna maradnom, mert akkor felérhettem volna a dobogóra, de ez már utólagos okoskodás. Végső soron megértem, hogy inkább biztosra akart menni a csapat a gumikkal” – magyarázta a holland, aki Monaco óta most először ért célba.

Verstappen a futam elején megelőzte a ferraris Sebastian Vettelt, de a bokszkiállásoknál a németnek sikerült visszavennie a 3. helyet.

“Egy kicsit lassúak voltunk, szóval számítottam rá, hogy jön Sebastian. Jó kis kerék a kerék elleni csatánk volt! Utána is igyekeztem velük maradni, és szerintem a futam egyes szakaszaiban nem is volt olyan rossz a tempóm. De aztán kezdtem küszködni a bal első gumival és láttam, hogy a Ferrarik is bajban vannak, Sebastiannak végül defektje is lett” – foglalta össze.

F1: A Red Bull hozta a maximumot 1

Míg Verstappen rajtpozícióján nem javítva ért be a küzdelmes verseny végén, Ricciardo 14 helyet lépett előre úgy, hogy a jó előrelépést hozó rajt után a biztonsági autós szakasz végén megint visszaesett a mezőny legvégére. Nyilvánvalóan elégedett volt:

“Gyanítom, hogy megsérült a padlólemezem, amikor lementem a pályáról, de szerintem így is, úgy is az 5. hely volt a maximum. Anélkül is… Oké, az időt tekintve jóval előrébb végezhettem volna, de szerintem akkor sem értem volna a többiek közelébe. Őrült egy futam volt, keresztülvágtam a mezőnyön, élvezetes volt, végig küzdenem kellett” – nyilatkozta az ausztrál, akit a nézők meg is választottak a nap versenyzőjének.