Kimi Räikkönen idén hetedik ferraris idényét gyűri, 2014 óta a negyediket, azonban a mostani, második szériájában csak a tavalyi évben teljesített elfogadhatóan, a gyenge 2014 és ’15 után idén is alulteljesít, az elnök, Sergio Marchionne nemrég lustának is bélyegezte a 2007-es világbajnokot.

Míg csapattársa, Sebastian Vettel 20 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot a végre igazán versenyképes vörös autóval, Räikkönen tőle 88 ponttal elmaradva az 5., a német három futamgyőzelmével és négy további dobogós helyével szemben csak két dobogós helyezést tud felmutatni.

A Ferrari-elnök állítása szerint Vettel esetében az új szerződés csak a négyszeres világbajnok aláírására vár, Räikkönen 2017-en túli hosszabbítása viszont kérdéses.

“A csapaton múlik, az ő döntésük, akármi is lesz. Nem is tudom, majd meglátjuk. Őket kellene megkérdezni, de szerintem a szokásos helyzet, ugyanúgy, mint tavaly” – mondta a jövőről Räikkönen Silverstone-ban.

Räikkönen ugyanakkor elismerte, hogy az eredményei eddig elmaradtak az elvárásoktól:

“Nyilván nem vagyok elégedett az eredményeimmel az eddigi futamokon, de azokon már nem tudok változtatni. A csapat tudja, én mit szeretnék, de a döntés az övék. A célom az, hogy jól teljesítsek, ezért vagyok a Forma-1-ben. Nem nagy öröm, amikor rosszul mennek a dolgok, de néha van ilyen. Biztos vagyok benne, hogy jönnek majd a jobb eredmények.”