A Red Bull saját pályáján rendezett Osztrák Nagydíj időmérőjén az energiaital-gyártó nagyobbik csapatának versenyzői a határokat feszegetve, sőt át-átlépve igyekeztek minél jobb eredményt elérni, végül Daniel Ricciardo az 5., Max Verstappen a 6. helyet érte el, ami Lewis Hamilton hátrasorolása miatt a 4-5. rajtpozíciót jelenti majd a vasárnapi futamon.

Ricciardo a kvalifikáció után azt mondta, ennél több nem volt az autóban:

“Azt hiszem, ez volt a legtöbb, amit remélhettünk. Elég közel voltam Kimihez, nagyjából egytizedre, szóval nem volt rossz küzdelem. Az idei legjobb rajtpozícióm, plusz nyerek még egy helyet Lewis büntetésével. Jó lett volna befejezni az utolsó kört, de ott voltak a sárga zászlók. Mindenki kereste a határokat” – utalt arra, hogy a Q3 végén Romain Grosjean Haasa leállt a pályán, Verstappen pedig a kavicságyba csúszott.

F1: Ennyit tudott a Red Bull, az esőben bíznak otthon 1

Az elmúlt négy futamból háromszor harmadikként záró, legutóbb, Bakuban nyerni tudó ausztrál most sem zárja ki a dobogós helyezést:

“A negyedik helyről elvileg nem olyan nehéz a top3-ba jutni. Egy kis eső is lehetséges dél tájékán, szóval érdekes futam lehet. Szerintem nem lesz sima verseny. És ott lesz Lewis is, aki hátulról igyekszik majd előrekapaszkodni.”

Verstappen így nyilatkozott az időmérő után:

“Amikor odaértem, a 3-as kanyarban sárga zászló volt, nem nyithattam a DRS-t, az egyenesen elúszott két és fél tized. Utána egész jól vettem a kanyarokat, de a 7-esben egy kicsit túl agresszíven adtam gázt és kitört a hátulja” – magyarázta a kipördülést.

“Holnap sok mindennek kellene történnie előttünk (a jó eredményhez). De a változékony körülmények a kezünkre játszhatnak, majd meglátjuk. Szerintem a versenytempóban nem tudjuk tartani a lépést a Ferrarival és Mercedesszel, de ki tudja, jó stratégiával bármi lehet…”