A McLaren számos új fejlesztést vitt az autóhoz Ausztriába, a Honda pedig végre bevetette motorjának hetekkel korábbra ígért harmadik specifikációját a Red Bull Ringen.

Bár az utóbbi megbízhatósági megfontolásokból kikerült Fernando Alonso autójából szombatra, a spanyol így is a 12. lett, mindössze 52 ezreddel volt lassabb a Q3-ba utolsóként bejutó Force Indiá-s Esteban Oconnál. A kétszeres világbajnok szokásától eltérően most nem is a saját erőfeszítéseit és képességeit, hanem az autót méltatta:

“Jó volt. Elégedett voltam a mai körökkel, a teljesítménnyel. Az autó egész hétvégén jónak tűnt, szerintem ez volt a maximum, amit ki lehetett hozni belőle. A csapat keményen dolgozik, hogy javuljunk, azt se tudom, hány fejlesztést hozunk minden versenyre, a motorhoz is mindig jönnek frissítések” – kezdte.

“Normális körülmények mellett már ott vagyunk a Q3 határán, ez pozitív fejlemény. Persze javítani kell még a megbízhatóságon, remélhetőleg további biztató jeleket látunk a következő hetekben!”

A kérdésre, hogy Baku után Spielbergben is számít-e pontokra, így felelt: “A 12 rajtkockában már eleve nem vagyunk messze, szóval egy jó rajttal vagy jó stratégiával máris oda lehet érni. Pontosan ez a cél.”

Alonso: Jó úton járunk! 1