2014-ben, az első új Osztrák Nagydíjon Felipe Massa és Valtteri Bottas az első két helyen végzett a kvalifikáción, csapatnál ez, és főképp a két héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíjon mutatott versenyképesség alapján jó hétvégét vártak a Red Bull Ringen, az időmérő azonban keserves csalódást hozott.

A kvalifikáción az első szakasz végén, a 17-18. helyen búcsúzott Massa és Lance Stroll, épp csak a Saubereket tudták megelőzni. Nem értik, mi történt.

“Egész hétvégén küszködtünk a friss gumik életre keltésével. Borzasztóan szenvedünk. Az időmérőn is nagyon nehéz volt életre kelteni a gumikat, ami kiábrándító, mert nagyon nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, sokkal előrébb kellene küzdenünk. Nagyon fura, mert használt gumikon, hosszú etapokon jól viselkedett az autó, de a friss gumikon egyszerűen nem. Rá kell jönnünk, miért.”

A kanadai újonc is hasonlóan beszélt:

“Nagyon nehéz ez a hétvége. Igyekeztünk javítani az autón, de egyszerűen túl sok időt veszítünk a kanyarokban a többiekhez képest. Pozitívum, hogy a hosszú etapokon jobbak vagyunk, mint az időmérőn, ez ad valami reményt holnapra. De ez egy nagyon nehéz nap volt a csapat számára.”