A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) párizsi központjában tegnap tartották Sebastian Vettel és Lewis Hamilton bakui incidensének második vizsgálatát, az ülés után kiadott közlemény szerint a ferraris német bocsánatot kért a történtekért, így további büntetést nem láttak szükségesnek.

Vettel a személyes honlapján tette közzé az alábbi bocsánatkérést:

“Szeretném tisztázni az álláspontomat a bakui incidenssel kapcsolatban. Az újraindításnál Lewis meglepett (a lassítással – a szerk.), hátulról ráfutottam az autójára. Utólag már nem hiszem, hogy rosszhiszeműen fékezett. Az események hevében viszont túlreagáltam, ezért szeretnék bocsánatot kérni Lewistól, és mindenkitől, aki a futamot nézte. Rájöttem, hogy nem mutattam jó példát.”

“Nem állt szándékomban veszélybe sodorni Lewist, de értem, hogy veszélyes helyzetet teremtettem. Ezért szeretnék bocsánatot kérni az FIA-tól. Elfogadom és tiszteletben tartom a mai párizsi ülésen született döntéseket, ahogy a bakui versenybírók által kiszabott büntetéseket is. Imádom a Forma-1-et és elkötelezett vagyok az iránt, hogy a következő generációk számára példát mutatva képviseljem.”