A McLarennél eredetileg ugyan már Montrealra várták, de a Honda csak Azerbajdzsánba vitte el erőforrásának idei 3. specifikációját, amelyet Bakuban Fernando Alonso sikeresen tesztelt a pénteki szabadedzésen, azonban az időmérőn és a versenyen még nem vetették be.

A japán gyártó mostanra viszont befejezte a hangolási és szoftveres beállítási munkákat, ezért a hétvégi Osztrák Nagydíjon mind Alonso, mind Stoffel Vandoorne autójába bekerül majd az elvileg nagyobb teljesítményt hozó új motor.

“Az előző, azerbajdzsáni fordulón megszereztük idei első pontjainkat, ami egy kis örömet hozott a csapatnak. A frissített, harmadik verziójú erőforrást is teszteltük Fernandóval, visszaigazolódott a teljesítménynövekedést illető előrelépés. A begyűjtött adatok alapján a gyárban folytattuk az üzemmódok szoftveres beállításait, és erre a hétvégére mindkét versenyzőnknek elhozhatjuk a motor harmadik specifikációját” – mondta a Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke.

F1: Alonsóék végre megkapják az új motort 1

Alonso bizakodva várja a Red Bull Ring-i hétvégét:

“Nagyon élveztem a bakui versenyt. A futamon mutatott teljesítményünk nemcsak azt bizonyította, hogy a csomag alapjai erősek, hanem azt is, hogy a csapat készen áll arra, hogy megragadjon minden kínálkozó lehetőséget. Két pont persze sovány vigasz egy nagyon húzós hétvége után, de ahogy akkor is mondtam, örömmel fogadjuk és erőt merítünk belőle a továbbiakra” – magyarázta a spanyol a McLaren ausztriai beharangozójában.

“Okkal bizakodhatunk az ausztriai hétvége kapcsán, hiszen a pályán annyira nem hangsúlyos a motorerő, mint az előző pár helyszínen, szerintem az autónknak jobban fekszenek majd a spielbergi pálya kanyarjai. Jön néhány jó fejlesztés is, köztük a Honda harmadik specifikációjú erőforrása, amit Azerbajdzsánban már kipróbálhattam pénteken. Minden lépés fontos, szóval jó hétvégét várok, amelyen újra kihozhatjuk a maximumot az autóból.”