Felipe Massa 2016 őszén bejelentette, hogy a szezon végén, 15 év után búcsút int a Forma-1-nek, helyét átadja a Williams kanadai újoncának, Lance Strollnak. Mivel azonban a Mercedes januárban átcsábította Valtteri Bottast, a grove-i csapat visszatérésre kérte a brazil veteránt, aki vállalta is a feladatot, és idén – amikor a körülmények engedik – kiválóan is versenyez.

A 36 éves brazil ma is élvezi a versenyzést, simán maradhat még az F1-ben, de egyelőre korainak érzi, hogy megkezdje a tárgyalásokat:

“Igen, maradhatok. Pár hete is említettem már ezt, szóval igen” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában.

“Jól mennek a dolgok, nagyon versenyképesnek érzem magam, mert tetszik az autóm. Imádom az új szabályrendszert. A vezetési stílusomnak minden jól fekszik, csak a szerencse ügyében kellene valamit intézni! Szóval nem látom akadályát a folytatásnak.”

“Ha olyan csapatom van, amelyikben hihetek, olyan csapat, amelyik képes versenyképes autót adni, ahol jól érzem magam, akkor maradok. Versenyképtelenül, elégedetlenül viszont nem akarok maradni. De nem sürget semmi. Hétvégéről hétvégére élem meg a helyzetet, aztán amikor eljön az ideje, beszélünk a dolgokról. Biztosan nem lesz hosszadalmas (a tárgyalás)” – magyarázta a korábban a Saubernél és a Ferrarinál versenyző, kilencszeres futamgyőztes pilóta.