A Red Bull-os Daniel Ricciardo a tavalyi Német Nagydíjon elért 2. helyét egy motorversenyző honfitársától ellesett trükkel, a cipőből való pezsgőzéssel (shoey) ünnepelte, amit azóta több újabb dobogós szereplése alkalmával is megismételt, még másokat is megitatott (Mark Webber, Nico Rosberg, Max Verstappen, Patrick Stewart, David Coulthard).

A múlt vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíj megnyerése után ismét került pezsgő a cipőbe, igaz, ezúttal az interjút készítő Coulthard kezdeményezte a dolgot, már akkor nekilátott kifűzni az ausztrál pilóta cipőjét, amikor az még beszélt. Az italból kapott az első dobogós helyezését ünneplő williamses újonc, Lance Stroll is.

Ricciardo azonban azt mondja, nem csinál majd rendszert a dologból:

“Nem is tudom… Stroll nem tűnt valami lelkesnek a shoey kapcsán, persze biztosan élvezte, hogy megteheti. De nagy részét kiköpte. Amikor először megcsináltam, nem gondoltam arra, hogy folytatni fogom. Kicsit úgy vagyok vele, hogy megcsináltam, túl vagyok rajta. Hogy látunk-e még shoey-zást? Nem tudom, mindig a pillanat hozza magával, de eddig jó móka volt, és mindenképp arra bátorítanám a többieket, hogy ők is egyedi módon ünnepeljenek, jó dolog valami különlegeset csinálni” – magyarázta az ötszörös futamgyőztes az ESPN-nek.