A Ferrarinál Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen szerződése is lejár 2017 végén, és míg a némettel valószínűleg hosszabbítanak, a 2007-es világbajnok jövője bizonytalan. Bár a finn szívesen maradna még, a Ferrari válogathat a pilóták között, ott a tapasztalt Sergio Perez, a haasos Romain Grosjean, ha a Mercedesnél nem maradhat, Valtteri Bottas, de még talán Fernando Alonso visszatérését sem lehet teljesen kizárni.

Grosjean 2016-ra nem titkoltan azért is igazolt a Ferrari-partner amerikai csapathoz, a Haashoz, hogy onnan valamikor továbbléphessen Maranellóba, és erről továbbra sem mondott le. Hogy tényleg van-e erre esélye?

“Nem tudom. Az élet teli van meglepetésekkel. Ha tavaly decemberben megkérdezték volna Valtterit (Bottas), hogy mit csinál majd, azt mondta volna, hogy a Williamsnél lesz, aztán bumm, hirtelen a világbajnok autójában ült. Szóval mindig csak egy telefonhívásnyira van a lehetőség, a legtöbb, amit tehetek érte az, hogy a maximumot nyújtom a pályán” – nyilatkozta a napokban a 31 éves pilóta.

“De nagyon az elején vagyunk még, még július sincs. Ki tudja, hogyan fest majd a mezőny jövőre? Valtteri várja a Mercedes döntését, és ott van Kimi, vele mi lesz? 2010 óta folyamatosan arról beszélnek, hogy nincs helye a Forma-1-ben, de most, 37 évesen is itt van és tisztességes munkát végez. Szóval nem tudom. Ha van lehetőség, van szabad ülés (a Ferrarinál), szerintem jók az esélyeim.”