Max Verstappen a vasárnapi Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon idén már harmadszorra esett ki műszaki hiba, Kanada után zsinórban másodszor motorprobléma miatt. A Red Bull holland ifjonca a bakui búcsú után annyira rossz passzban volt, hogy a futam utáni kötelező nyilatkozatot is kihagyta, amiért aztán 25 ezer eurós (7,8 millió Ft) pénzbírságot kapott. Nem bánja.

“Nagyon nem volt kedvem nyilatkozni akkor. Még egy fél órát maradtam a pályán, hogy átbeszéljük a versenyt, az autó balanszát a mérnökökkel, aztán leléptem. Úgy gondolom, ez volt a legokosabb döntés” – magyarázta a hollnad Peptalk tévéműsorban.

Míg Verstappen idén kimondottan balszerencsés az autóval, Daniel Ricciardo Bakuban már sorozatban negyedik dobogós helyezését hozta, ráadásul ez most futamgyőzelem is volt. Vannak, akik összeesküvést sejtenek, de a holland ezt visszautasítja:

“Egyáltalán nincs ilyesmi. Elég megnézni, hogy a srácok milyen keményen dolgoznak éjt nappallá téve, hogy tökéletes legyen az autó, és hogy milyen csalódottak, amikor aztán mégis elromlik.”

A kiesést Ricciardo győzelme még fájóbbá tette Verstappennek: “Eleve csalódott voltam, de ha megnézem a végeredményt, könnyen elképzelhető, hogy megnyertem volna a futamot.”