A Ferrarinak nem az Azerbajdzsáni Nagydíj jelenti majd 2017 legkedvesebb emlékét, hiszen az olasz csapat a szombati időmérőn egyértelműen csak második erő volt a Mercedes mögött, a vasárnapi futamon pedig az ág is húzta őket. Kimi Räikkönen autója már a 2. kanyarban sérült, amikor a kerékvetőn megpattanó Valtteri Bottas megtorpedózta a Mercedesével – a mercis finn nem kapott büntetést –, a 2007-es bajnok járgánya később törmelékek miatt tovább károsodott, ki is kellett állnia, és végül hiába tudták visszaküldeni a pályára, nem ért célba. Sebastian Vettel és Lewis Hamilton incidensét mostanra nem is szükséges fejtegetni, közismert, hogy miért kapott büntetést a négyszeres világbajnok, aki végül a 4. helyen zárt.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene a futam után visszafogottan ugyan, de kritizálta a versenybírókat:

“Szerintem mindenki számára világos, mik történtek ma, kezdve Kimi első körös incidensével, amikor egyszerűen a falnak lökték, aztán hogy mi történt Sebastiannal az újraindításnál. Nem szeretnénk vitát nyitni, de annyit talán mondhatok, hogy bizonyos döntések nem voltak egyértelműek és mindig mi jártunk velük rosszul. Pedig keményen küzdöttünk, még ha az eredményekből ez nem is látszik.”

F1: A Ferrarinak nem tetszettek a bakui döntések 1

Arrivabene a rosszul elsült bakui hétvége ellenére is elégedett a csapattal és jó folytatást jósol.

“Az autó tempója jó volt, ezt mindenki láthatta. A csapat bizonyította az erősségét, amikor szombaton motort cserélt Seb autójában és a Kimi autóján a leállás alatt végzett munkával, ami után a korábbi sérülések ellenére is vissza tudott térni a pályára. Ez a Ferrari! Szavak helyett a tetteink beszélnek. Így is folytatjuk, azonnal, még nagyobb elszántsággal állunk neki a munkának, hogy felkészüljünk a további 12 futamra, kezdve a Osztrák Nagydíjjal.”