Furcsán alakultak az Azerbajdzsáni Nagydíj szabadedzései, pénteken mindkétszer a Red Bull-os Max Verstappen zárt az élen, miközben a bajnoki éllovas Sebastian Vettel és a mercedeses Lewis Hamilton jóval hátrébb végzett, az utolsó gyakorláson pedig a két élcsapat finn “másodhegedűsei” hozták az első két időt, így eléggé nyitottnak tűnt a kvalifikáció.

Végül nem lett az, Lewis Hamilton mindhárom szakaszban olyan kört futott, amire senkinek nem volt válasza. A mercisek és saját csapatársa, Kimi Räikkönen mögött a 4. helyen záró Sebastian Vettel így értékelt:

“Úgy gondolom, elfogadható az eredményem, de nyilván nem vagyok teljesen elégedett. A délelőtt nem segített, de az nem mentség, hogy nem mentem elég kört. A végén egyedül voltam a körömön, szélárnyékot sem tudtam fogni, de tényleg nem akarok kifogásokat keresni. Egy kicsit lehettem volna előrébb, talán a 3. hely volt a maximum” – mondta a német, aki a harmadik szabadedzés után egy régebbi motort kapott az autóba, mert az újabbnál szivárgásokra akadtak.

A vasárnapot illetően jóval pozitívabban beszélt Vettel:

“A tempót illetően nem aggódom, szerintem összességében gyors az autónk, nincs mitől félni. Fontos volt, hogy meglegyen a 4. hely. Ma a Ferrari hozta, amit lehetett, holnap pedig már más sztori lesz, a versenytempónk igen jó lehet. Nem igazán izgat a különbség – nem túl jó, de nem is aggasztó. Az autó nagyon jó olt tegnap a hosszú etapokon, versenyképesnek tűntünk. Nem lesz gond.”