Max Verstappen az Azerbajdzsáni Nagydíj pénteki edzéseit az élen zárta, az utolsó szabadedzésen is jól ment az autója elromlásáig, ezért nagy reményekkel futott neki az időmérőnek. A Q3 végén egyedül neki volt lehetősége két mért kört futnia, a de második próbálkozásból semmit sem hozott össze, mindkét Ferrari megelőzte, az 5. helyre csúszott vissza. Utólag elmondta, hogy újabb műszaki hiba szúrt ki vele:

“Nem valami jó az 5. helyen zárni. Persze az utolsó szabadedzésen adódott probléma nem segített, a tetejébe pedig a Q2-ben is gondjaim voltak a határolóval, a motor is ki-kihagyott. Aztán a Q3-ban az utolsó körömön, ahol igazán számít,és amikor háromtizedet javítottam az előző körhöz képest, elszállt a váltószinkron, nagyon sok időt veszítettem az egyenesen. Ez igazán fájdalmas. Ezt meg kell oldanunk, ilyesminek nem szabadna történni.”

Verstappen azt mondta, a motorprobléma nagyjából megegyezett az edzésen tapasztalttal.

“Azt kijavítottuk, minden rendben volt, aztán a Q3-ban megint elszállt a váltószinrkon. Sok a probléma, össze kéne kapnunk magunkat!”

A holland azért erőt merített a jó pénteki edzésekből és az időmérőn mutatott tempóból:

“Látható, hogy egy kicsit több lóerővel gazdálkodhatunk, ez jó. Most csalódott vagyok az 5. hely miatt, mert a problémákkal együtt is meglehetett volna a 3. hely! Ez egyenesekben egyértelműen javultunk, a második szektorban, a kanyargós részen pedig jók vagyunk, szóval nem rossz a helyzet.”