A két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj egyik érdekes történetszála volt a Force India-pilóták viszálya, amikor a 4. helyen haladó Sergio Perez nem akarta elengedni a mögötte jobb stratégián autózó Esteban Ocont, aki szeretett volna megpróbálkozni a Red Bull-os Daniel Ricciardo megelőzésével.

Perezt és Ocont végül beérte és megelőzte a ferraris Sebastian Vettel, így meg kellett elégedniük az 5-6. hellyel. A leintés után Ocon sportszerűtlennek nevezte mexikói csapattársát, de azóta tisztázták a történteket:

“Akkor Sergióhoz képest eltérő stratégián voltam, én később cseréltem kereket, de a csapat úgy döntött, szabadon versenyezhetünk, ami tiszteletet érdemel. Jó látni, hogy bíznak bennünk, hagynak minket versenyezni” – mondta Bakuban.

“A futam utáni értekezleten aztán jól átbeszéltük a dolgokat, aztán a hét folyamán Sergiót is felhívtam, amikorra mindketten lehiggadtunk annyira, hogy nyugodtan kifejthessük az álláspontunkat. Mostanra minden rendben köztünk, készen állunk a versenyhétvégére. Nincs köztünk feszültség.”

F1: Elmúlt a feszkó a Force Indiánál 1

Közvetlenül a Kanadai Nagydíj után a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya azt mondta, a történtek fényében változtatnak majd, de később meggondolta magát, és kijelentette, hogy ezután is marad a szabad verseny. Ocon üdvözli ezt, de azt mondja, ha nagy a sebességkülönbség az autók között, “biztosan kitalálnak majd valamit a csapat érdekében”.

A kérdésre, hogy a hétvégi futamon ő félreállna-e Perez kedvéért, ha úgy adódik, a francia újonc így felelt: “Én mindig tiszteletben tartom a csapatutasításokat.”