Lewis Hamilton háromszoros világbajnokként, a győzelmek számában örökranglista-másodikként, az év végére valószínűleg az F1 történetének legtöbb pole-jának birtokosaként idén 11. szezonját gyűri.

A 31 éves angolnak 2018 végéig szól a szerződése a Mercedesszel, és korábban arra utalt, még két-három év benne van, de egy friss interjúban leszögezte, hogy csak a rekordok, a további eredmények hajszolása kedvéért nem fog maradni, kiszáll, amikor úgy érzi. Akár az idei év végén is.

“Én irányítom a sorsomat. Úgy is dönthetek, hogy az idei év végén kiszállok. Hogy ettől kisebb lenne-e az örökségem, mint ha még lehúznék öt évet? Ki tudja? De nem akarom tervezgetni a visszavonulást, hiszen sosem tudni, mit hoz a jövő, nem tudom, mi lesz” – mondta.

A Hamilton-szurkolóknak azért nem kell nagyon aggódniuk, az angol egyelőre élvezi a Forma-1-et.

“Igen, már pusztán a verseny miatt is élvezetesebb (mint tavaly). És egy másik csapat ellen könnyebb küzdeni. A csapaton belüli harc olyan, mint egy nagy örvény, a feszültségtől függően egyre erősebb, pedig egy csapat eredetileg nem erről szól. A rivális csapat ellen viszont mindannyian összekapaszkodunk, egy a célunk, és így sokkal erősebbek vagyunk, ami baromi jó.”