Max Verstappent már 2015-ös Forma-1-es bemutatkozása után nem sokkal a legnagyobb csapatokkal hozták hírbe, és a mai napig logikusnak látszik, hogy a holland tehetség előbb-utóbb a Mercedesnél vagy a Ferrarinál köt majd ki.

Ha a Red Bullt kérdezzük, természetesen csak utóbb, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke alig néhány napja jelentette ki, hogy Verstappen még évekig le van kötve náluk, a szerződést pedig csakis ők bonthatják, a pilóta nem.

A fentiek ellenére a brit Sky Sports bokszutcai riportere, az igen jól értesült Ted Kravitz úgy tudja, nem zárható ki, hogy Verstappen a Ferrarihoz menjen akár már jövőre.

“Mi lesz Verstappennel? Úgy értesültünk, hogy nem csak ő nem elégedett (a Red Bull-lal), de (az apja) Jos sem. Heves vitáik vannak Helmut Markóval arról, mi is folyik a csapatnál, hol a beígért világbajnoki cím, miközben keresik a lehetőségeket. Szerintem Verstappennel is számolnunk kell a jövő évi pilótacseréket illetően” – kezdte Kravitz.

“A Red Bullnál azt mondják, az ő kezükben van az irányítás, a versenyzők tőlük nem távoznak, legfeljebb ők dobják őket, de kérdezzük csak erről Sebastian Vettelt, akinek szintén érvényes Red Bull-szerződése volt… Ha Verstappennek azt mondja a Ferrari, hogy Max, téged szeretnénk Sebastian mellé jövőre, gyere, vedd át Kimi helyét, a szerződést meg majd mi elintézzük, szerintem menni fog.”

“Van annyira türelmetlen a bajnoki címet illetően, hogy menjen, mert sokunkhoz hasonlóan ő sem tudja elképzelni, hogy a Red Bull a 2021-es szabályváltozások előtt bajnoki címet szerezhessen. Lehet Verstappennek szerződése, de ahogy Christian Horner is mondja, nem lehet azt a pilótát versenyzésre kényszeríteni, aki nem akar nálad versenyezni.”