A Forma-1-es csapatok jelenleg komoly részesedést kapnak a sorozat bevételeiből, a Ferrari például pusztán azon az alapon is, hogy a legrégebbi szereplője a szériának.

Az F1 új vezérigazgatója, Chase Carey nemrégiben arról beszélt, hogy az igazságosabb pénzelosztás érdekében az élcsapatoknak bele kellene menniük abba, hogy kevesebbet kapnak a közösből.

Az F1-et szabályozó Concorde Agreement, pontosabban az azt helyettesítő kétoldalú szerződések aktuális változatai 2020-ig érvényesek, változás csak ezt követően lesz, Ross Brawn szerint azonban óvatosan kell kezelni a kérdést, és a pénzdíjak visszavágását együtt kell kezelni a költségcsökkentéssel.

“Meg kell mutatnunk a csapatoknak, hogyan képzeljük el a Forma-1 jövőjét, hogyan térül meg a befektetésük, mert ez alapvető fontosságú” – mondta Brawn.

“Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy nincs olyan csapat, amelyik ne örülne a költségcsökkentésnek. Előkészítés alatt állnak a javaslataink, amelyeket az FIA-nak is bemutatunk majd.”

“A pénzosztással kapcsolatos egyeztetéseknek párhuzamosan kell folyniuk azzal, hogyan képzeljük el a költségek csökkentését.”