A Honda szeretné kicsit lecsitítani az egyre elégedetlenebb McLarent, elképzelhető, hogy a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon frissített motor kerül az autókba. De ez még nem egy átfogó fejlesztés.

“Lesz egy kis előrelépés a belsőégésű motorral kapcsolatban Bakuban” – mondta Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke. “Nem tudom, hogy nevezhetjük-e hármas specifikációnak, de lesz újításunk, még ha nem is teljesen átfogó jellegű.”

Haszegava szerint azonban az új motortól sem lehet csodát remélni. “Ha javítunk a belsőégésű motoron, a kipufogó hőmérséklete csökken a nagyobb hatékonyság miatt. Ez csökkenti a turbó és az MGU-H révén visszanyerhető energia mennyiségét, vagyis ezeken is változtatnunk kell.”

“A helyzet sokkal bonyolultabb, mint azt sokan el tudnák képzelni.”

Fernando Alonso nehéz hétvégére számít a gyors bakui pályán. “A montreali kiesés után még nagyobb elszántsággal utazunk Bakuba, de nem titok, hogy nehézségekre számítunk” – így Alonso.

“Az erőforrással kapcsolatos problémák miatt valószínűleg büntetést kapunk, a szűk, gyors egyenesekkel tarkított pályán pedig nehéz előzni. De nem lehetetlen, küzdeni fogunk, ahogy mindig tesszük.”