Pillanatnyilag szinte biztosnak látszik, hogy Fernando Alonso nem hosszabbít szerződést a McLaren-Hondával, így ha a Forma-1-ben marad, más csapatnál kell helyet keresnie.

Papíron egyelőre egész jó opciói lehetnek, hiszen a Ferrarinál sem Sebastian Vettelnek, se Kimi Räikkönennek nincs még szerződése, ahogy a Mercedes is csak 2017-re írt alá Valtteri Bottasszal.

Ugyan a finn megtartására már többször is utaltak a csapat főnökei, most Lewis Hamilton is elég egyértelmű utalást tett arra, hogy hozzájuk Alonso nem jöhetne, a 2007-es mclarenes közös évük alapján csapattársként nem férnek össze.

“Nem is csak rólam van szó, hanem a csapatnál dolgozó több száz emberről. A Fernandóval való viszonyunk mérgező volt, az egész csapatot megmérgezte. Szóval igen, személyes ügy volt. Vannak, akikkel jól meg lehet férni és vannak, akikkel semmilyen formában nem lehet egymás mellett létezni. Ha két világbajnokot rakunk egy csapatba, mindkettő a maximumot akarja adni és egyetlen kanyarban sem enged majd. Túl nagy lenne a feszültség” – magyarázta a spanyol El Paísnak.

A háromszoros világbajnok ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Alonso mclarenes távozása után rendeződött a viszonyuk, és nagyra tartja a spanyolt:

“A Forma-1 igazi cirkusz és nagyon kevés versenyző tud a porondon maradni. Ott van Alonso, Vettel, én… Szóval remélem, hogy a McLarennél megoldódnak a problémáik.”