A vasárnapi Kanadai Nagydíjon Fernando Alonso a motorerőhátrány ellenére is a 10. helyen haladt a futam végén, azonban másfél körrel a leintés előtt kiesett, egy újabb Honda-erőforrás romlott el a McLarenben. A futamot követően a versenyfőnök, Eric Boullier így nyilatkozott:

“Idén először, karnyújtásnyira a céltól a 10. helyen haladva, már mertünk reménykedni. Rendben, amit reméltünk, nem egy nagy dolog, egyetlen pontocska Fernandónak, aki egész délután hibátlanul vezetett, ahogy az elmúlt két és fél évben minden vasárnap tette. De sok-sok csalódás, fájdalom után már ez az egyetlen pont is győzelemmel ért volna fel. Aztán jött a szívszakító motorhiba…”

“Nehéz szavakba önteni a csalódottságunkat, a frusztrációnkat és igen, a szomorúságunkat. Szóval csak annyit mondok, hogy ez így egyszerűen nem elég (a Hondától).”

Alonso kiemelte, hogy a motor gyengesége miatt az egyenesekben már szinte veszélyes volt a McLarenben ülni, de a kiesés kapcsán nem is magát, hanem a csapattagokat sajnálta:

“A gyenge teljesítmény miatt eleve nem volt könnyű a verseny, már az egyenes felénél elmentek mellettünk, néha kimondottan veszélyes volt a sebességkülönbség. Két körrel a vége előtt így is pontszerző helyen voltam, de megint megadta magát a motor. Nincs mit tenni, legközelebb megint megpróbálom. 16 Forma-1-es idény után egy 10. hely nem változtatta volna meg az életem, de a srácoknak sokat jelentett volna. Éjt nappallá téve keményen dolgoznak, minden egyes részletre odafigyelnek, szóval az ember szeretne jó eredményt hozni nekik.”

A spanyol emlékeztetett rá, hogy mostanra kifogyott az idényre engedélyezett friss erőforrásokból is, így minden további csere hátrasorolásokkal jár majd:

“Monacóban Jenson indult a végéről az új motor miatt, a mostani meghibásodás után pedig valószínűleg Bakuban én is így leszek. Nem könnyű ez.”

A kétszeres világbajnok a kiesés után a lelátón tűnt fel a nézők között. Erről így mesélt:

“Arra gondoltam, hogy megkapják a kesztyűimet, de a lelátó túl messze volt, nem tudtam volna odáig eldobni őket, szóval úgy voltam vele, hogy egy kicsit közelebb megyek, és amikor ott voltam, már nem tudtam visszamenni a robogóhoz. De jó móka volt. Nagy támogatást kaptunk a kanadai szurkolóktól, gondoltam, hogy visszaadok valamit ebből.”