A Force India a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon nagyon erősen szerepelt, a top10-ből rajtoló Sergio Perez és Esteban Ocon végig ott volt az élmezőny közvetlen közelében, a Ferrarik visszaesése miatt Sergio Perez és Esteban Ocon a kerékcserék után a 4-5. helyen autózott, közvetlenül a 3. helyen haladó Daniel Ricciardo mögött.

A csapat francia újonca 20 körrel a vége előtt a rádión azt mondta, gyorsabbnak érzi magát, ezért ha Perez elengedné, meg tudná előzni Ricciardót is, a mexikói viszont nem volt erre hajlandó, hiába alkudoztak a rádión hosszasan. Végül a hajrában friss gumikon érkező ferraris Sebastian Vettel mindkettejüket megelőzte, így be kellett érniük az – amúgy még mindig remek – 5-6. pozícióval. A leintés után Ocon azonnal azt mondta, Perez nem volt sportszerű.

A mexikói a versenyt követően így indokolt:

“Nagyjából az egész versenyt Daniel mögött töltöttem, a DRS távolságában voltam végig a futamon. Egyetlen hiba kellett volna a részéről, egy elfékezés. De gyakorlatilag makulátlan versenyt teljesített, egyszer sem hibázott.

“Amikor a csapat arra kért, hogy engedjem el Estebant, épp lekörözésekre készültünk, szóval én azt kértem, hogy adjanak esélyt, hogy a forgalomban próbálkozhassak, csak ennyi kellett volna, mert folyamatosan DRS-távolságban voltam. Sosem maradtam le másfél-két másodpercre. Csakis akkor voltam egy kicsit távolabb, amikor a fékeket pihentettem.”

Perez kételkedett benne, hogy Ocon többre jutott volna, ha előre is engedi:

“Volt vagy 40 köröm, hogy kezdjek valamit Ricciardóval, de egyetlen hibát sem követett el. Esteban 40-50 kört töltött mögöttem frissebb gumikon, de sosem volt elég közel ahhoz, hogy megelőzzön. Szóval szerintem mindketten ott értünk be, ahol megérdemeltük.”

F1: Ezért nem engedte el Perez Ocont 1

A mexikói egyébként neheztelt a csapatra, mert szerinte előnytelen stratégiát adtak neki, a korábbi csere miatt Oconénál sokkal régebbi gumikkal kellett teljesítenie a futam utolsó szakaszát:

“Tudtam, hogy a Ferrarik gyorsan közelednek, küszködtem a tapadással, de úgy véltem, felérhetek a dobogóra. Nem volt épp ideális a stratégiám, de mindent beleadtam. Nagyon fogyott a gumim, az elengedés után nagyon sebezhető lettem volna. És amúgy is, a pályafutásom során most először voltam ilyen helyzetben, és a csapat is most először találkozott ezzel a dilemmával.”

Ocon természetesen arról beszélt a futam után, hogy a csapattársa miatt úszott el a dobogós esélye:

“Nagyszerű futam volt, de kár, hogy nem kaptam lehetőséget Ricciardo megelőzésére. Szerintem simán megvolt hozzá a tempóm. Meglehetett volna a dobogó. Meg kell beszélnünk a történteket.”