A Mercedes a Monacói Nagydíjon teljesen elveszett volt, a dobogóra esélye sem volt a csapatnak, Kanadában viszont kettős győzelemmel korrigált az alakulat. Toto Wolff csapatfőnök elárulta, hogy nagyon kemény munka ment a háttérben.

“Monaco után elég hamar rájöttünk, hogy a vasárnap miért alakult olyan rosszul, ahogy. De még ki kellett találnunk, hogy mi történt pénteken és szombaton” – magyarázta Wolff.

“Összeült egy csapat mérnök, hogy nyugodtan átrágják magukat azon, mi történt. A lámpák éjjel-nappal égtek a gyárban, folyamatosan dolgoztak a szimulátorban.”

“Tíz napon keresztül, 0-24 óráig pörgött a munka, és ebből a csapatból senki nem vett ki egy nap szabadságot sem. Ebben a sportban nincsenek varázslatok, adatelemzés, és ezekből levont következtetések vannak.”

“Minden területet vizsgáltunk: az aerodinamikát, a mechanikai egyensúlyt, a beállításokat, a gumikat, sőt még azt is, hogy a pilótáink milyen stílusban vezetik az autót.”

A csapat idei kettős győzelme ellenére Wolff óvatos maradt. “A montreali eredmény nagyon jól néz ki, de nem mondanám, hogy minden problémánk megoldódott. Többet tudunk a háttérről, értékes adatokhoz jutottunk, de most már jön a következő feladat, Baku.”