A hétvégén Fernando Alonso spanyolországi pályáján zajlik a CIK-FIA gokart-Európa-bajnokság aktuális fordulója, amelyen mások mellett az egykori Jordan-, Williams- és Toyota-pilóta Ralf Schumacher KSM-csapata is részt vesz.

A kisebbik Schumacher-fivér nagyon elégedetlen a helyszínnel, úgy véli, nem lett volna szabad Alonso pályájára vinni a versenyt:

“Nagyon csalódott vagyok, amiért megrendezték ezt a versenyt, igen szokatlan helyzettel szembesültünk. Amióta visszatértem a gokartokhoz, most először érzem azt, hogy nagy hiba az adott pályán versenyezni. Félre ne értsenek, én már a háromnapos januári itteni teszt után jeleztem, hogy a vonalvezetés miatt itt nem lenne szabad CIK- vagy FIA-szintű versenyt tartani, de most mégis itt vagyunk, és hihetetlen értékű felszerelést teszünk tönkre” – magyarázta.

“Ez a versenyhétvége kész vagyonba kerül majd a résztvevőknek, ugyanis olyanok döntöttek róla, akik nem értik a gokartos igényeket. A tetejébe pedig a versenyzők testi épségét is veszélyeztetjük, ami felfoghatatlan. Remélem, hogy a jövőben jobban hallgatnak majd a csapatokra és elkerülhetjük az ilyesmit!”

Alonso pályája

A Forma-1-es Kanadai Nagydíjon résztvevő Alonso Montrealban így reagált az egykori F1-es kolléga megjegyzéseire:

“Először is, szerintem Ralf csak nyilvánosságra vágyik, sok-sok éve nincs már a címlapokon és most így akar publicitáshoz jutni. A pályán tartják az asztúriai bajnokságot, a spanyol bajnokságot és most már az Európa-bajnokságot is, megvannak a CIK- és az FIA-előírások, amelyekben pontosan szerepel, hogy mekkora helyet kell hagyni a pálya mellett, mekkora bukóterek kellenek, milyen kanyarsebességek lehetnek, milyen kerékvetőket lehet alkalmazni, megvannak a pályákra vonatkozó standardok. Mi ezeknek megfelelően építettük a pályát, és most egy több mint 200 versenyző részvételével zajló eseményt rendezünk.”

“És igen, láttam Ralf nyilatkozatát, elszakadt néhány láncuk, eltört pár tengelyük és volt pár defektjük. Szerintem jobb lesz, ha szól a versenyzőinek, hogy az aszfalton vezessenek, mert a többieknél nincsenek gondok. Csak náluk fogyott le a pénz.”

Alonso gyanúja szerint a fentiek mellett még egy tényező motiválta Schumacher megszólalását:

“Azt se feledjük, hogy Németországban neki is van egy gokartpályája és szerette volna fogadni az Európa-bajnokságot, de az FIA talán nem volt annyira elégedett a létesítménye állapotával.”