A Kanadai Nagydíj időmérőjén Fernando Alonso a 12. időt érte el, a Q2 végén búcsúzott, de egészen elégedett volt azzal, amit sikerült kihozni a McLaren-Hondából.

“A köröm jó volt, tiszta volt, sikerült a maximumot hozni, elégedett voltam a végén. A 12. hely természetesen nem ideális a rajthoz, de ha tekintetbe vesszük, mekkora a hátrányunk a motorteljesítményt tekintve, hogy ez mennyi időt jelent, akkor a Hamilton Q2-es idejéhez mért 1,2 másodperces hátrány egyértelműen nagyon-nagyon jó teljesítmény volt tőlünk, végtelenül örülök” – nyilatkozta

A kétszeres világbajnok ugyanakkor a versenytől nem vár sokat:

“Nem tehetek sokat azon túl, hogy igyekszem jól kijönni a hajtűből és jól védekezni, de nem lehet mindent kivédekezni, a riválisok az egyenes felénél már ott lesznek mellettem. Remélhetőleg jó rajtot tudok venni, aztán jó lesz a stratégia. Azonban holnap nemcsak a motorteljesítmény, hanem a fogyasztás miatt is aggódhatunk, szóval fel lesz adva a lecke, de nincs mit tenni.”

Alonso a kvalifikáció után egyébként ajándékot is kapott. A spanyol a két héttel ezelőtti Indy 500 után elárulta, hogy amikor vezette a futamot, kérte, fényképezzék le az eredményjelző oszlopot, az elkészült fotót pedig most vehette át a McLaren-vezér Zak Browntól, a résztulajdonos Mansour Ojjehtől és a náluk (is) vendégeskedő filmsztár Michael Douglastől.