Fernando Alonso mclaren-hondás szerződése utolsó évét tölti, de semmivel sincs közelebb a harmadik világbajnoki címéhez, mint amikor 2014 telén aláírt a csapattal. A siralmas Honda-motor miatt a csapatnál vészesen fogy a türelem, akár a válás is elképzelhető, de ha sor is kerül rá, talán már az is túl késő lesz a spanyol megtartásához.

Az Indy 500-as kaland után a Kanadai Nagydíjon a Forma-1-be visszatért kétszeres világbajnokot Montrealban csütörtökön arról kérdezték, marad-e a McLarennél jövőre is.

“Győznünk kell. Ha szeptember előtt nyerünk vagy ilyesmi, amikor itt lesz a döntés ideje, maradok” – szabott nyilvánvalóan teljesíthetetlen feltételt.

A kérdésre, hogy ezek szerint a McLaren-Honda elhagyására készül-e, így felelt:

“Júniusban nem lehetünk 100 százalékosan biztosak a jövő évről szóló döntésben, hisz még nem is nem is gondolkodunk rajta. Mindannyian győzni akarunk, és ahogy Zak hondás nyilatkozatából is kivehető, ő is ezt akarja. Győzelmet vár, bajnoki esélyesként akarja látni a McLarent. Három év után továbbra sem vagyunk ebben a pozícióban, szóval változásra van szükség, ami a csapatot illeti. Ugyanez igaz rám is: győzni akarok.”

“Azért csatlakoztam ehhez a projekthez, mert világbajnok akarok lenni, de nem vagyunk abban a helyzetben, szóval ha nincs változás, ha nem versenyképes az ember, talán projektet kell váltani. Pillanatnyilag csak ezt tudom mondani.”

“Amíg a nyár után, szeptemberben, októberben vagy akármikor nem ülök le, semmit nem mondhatok 100 biztonsággal semmiről.”

Vége a szívásnak, átadták az új körforgalmat