Fernando Alonso idén kihagyta a Monacói Nagydíjat, hogy az amerikai Indy 500-on indulhasson, ahol a Honda-motor meghibásodása miatti kieséség remekül is szerepelt. Az indianapolisi eredménnyel nyilván nem volt elégedett a kétszeres világbajnok, de a kiruccanás így is feltöltötte, jó hangulatban tér vissza a Forma-1-be a hétvégi Kanadai Nagydíjra.

“Jó érzés visszatérni Kanadába, mostanában sok időt töltöttem Észak-Amerikában. Az Indy 500 hihetetlen élmény volt, lenyűgöző volt teljesen új vezetési stílussal, pályával, nagyon eltérő autóval megismerkedni. De készen állok, hogy visszatérjek az állandó munkámhoz” – mondta.

“A Gilles Villeneuve-pálya vonalvezetése a motorerőre helyezi a hangsúlyt, nagyon fontos a teljesítmény, az egyenesekben hozható sebesség. Nem fog úgy feküdni az autónknak, mint Monaco kanyargós, lassú útjai, de izgatottan várom, hogy visszaülhessek az MCL32-esbe, hogy újra találkozzak a srácokkal és lányokkal, hogy újra pályára léphessek.”

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke sem titkolja, hogy nem sok jóval kecsegtet a kanadai hétvége:

“A Gilles Villeneuve-pálya ugyan nagyon szép, de nagyon kívánja a motorerőt is, ami számunkra nem kedvező. A teljesítménycentrikus vonalvezetés, a kemény féktávok, az érdes aszfalt és a hosszú egyenesek miatt nagy kihívás lesz számunkra a hétvége, ugyanakkor megyünk előre, akármilyen nehéz is legyen.”

A Honda talán motorfejlesztési csomagot is visz Montrealba, de mivel az újítások tesztelése az utolsó pillanatig zajlik, lehet, hogy csak csütörtökön derül ki, lesz-e frissítés vagy sem.