Fernando Alonso idén kihagyta a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, hogy helyette a legendás amerikai Indy 500-on bizonyítsa, ő a világ egyik legjobb autóversenyzője. A versenyen végül igen szépen ment, többször vezetett is, de ahogy az F1-ben, úgy odaát is a Honda-motor meghibásodása ejtette ki.

A jó szereplés alapján adja magát a kérdés, hogy nem lenne-e jobb az USA-ban folytatni, ahol több siker várhat rá, mint az F1-ben, de a hamarosan 36. születésnapját ünneplő spanyolt nem “zavarta meg” az Indy 500:

“Az elsődleges célom a Forma-1 és az, hogy megnyerjem a harmadik világbajnoki címemet. Az Indy 500-as kiruccanás másodlagos volt, azt le is tudtam. Jól érzem magam, csakis egy dolog hiányzik: nem vagyok versenyképes. Egy versenyző számára ez a legfontosabb, és elkeserítő, ha ez nincs meg” – idézte a Mail on Sunday.

F1: Alonsónak kell a harmadik bajnoki cím 1

Mivel szinte elképzelhetetlen, hogy a McLaren-Hondától 2018-ra bajnoki győzelemre esélyes autót kaphat, Alonso valószínűleg nem hosszabbít a wokingi csapattal, de nagy kérdés, hova igazolhat. A spanyol pilóta 2013 óta nem nyert futamot, és a 2005-2006-os renault-s bajnoki sikerek óta valahogy mindig rosszkor volt rossz helyen vagy rosszkor lépett tovább. Ő azt mondja, nem bán semmit:

“Minden csapatváltásomat azért léptem meg, mert szívem szerint úgy volt helyes. Ha visszatekintünk 17-18 évvel ezelőttre, apukám furgonjával jártunk gokartversenyről gokartversenyre Olaszországban. Egy ovideói szupermarketben is kiköthettem volna eladóként, ehelyett elmegyek Amerikába és ott is vannak szurkolóim. Nem értek egyet azzal, amikor arról beszélnek, hogy Alonsónak ezt vagy azt kellett volna tennie. 97 dobogós helyezést, két világbajnoki címet szereztem – szerintem elég jól alakultak a dolgaim.”