A Belga Nagydíj szervezői egyszerre kedveskednek hazai pilótájuknak és az ő szurkolóinak idén azzal, hogy a McLaren-Honda újoncáról, Stoffel Vandoorne-ról nevezik el a Stavelot kanyarban lévő lelátót.

A wokingi csapatnál idénre állandó versenyzővé előléptetett pilóta 2013-ban a Formula Renault 3.5-ben, 2015-ben pedig a GP2-ben is nyert már Spa-Francorchamps-ban, és bár idén nem is álmodhat hasonló eredményről, alig várja, hogy Forma-1-es autóval menjen körbe a 7 kilométeres pályán.

“Amint megtudtam, hogy idén állandó versenyző leszek, az első F1-es hazai futamomra gondolok. Nagyszerű érzés, hogy a Forma-1-ben versenyezhetek Spa-Francorchamps-ban, ennek az álomnak a megvalósításán dolgoztam az egész pályafutásom alatt. Alig várom, hogy láthassam a szurkolóimat, a szurkolói klubjaimat, ahogy a lelátókról drukkolnak nekem és velem együtt élik meg az álom valóra válását!” – nyilatkozta Vandoorne.

A közelmúltban két másik helyszínen is hasonlót húztak a versenyszervezők, a szocsi Orosz Nagydíjon két éve van Danyiil Kvjat-lelátó, míg Melbourne-ben az idei évre keresztelték el az egyik lelátót Daniel Ricciardóról.