Vasárnap délutánig a Ferrari utoljára 2001-ben tudott győzni a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, de idén újra ünnepelhettek az olaszok, hiszen Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen ért be az első két helyen a 2017-es futamon.

Bár az eredetileg a pole-ból induló finn 2. helyre való visszaesése után egyesek összeesküvést kiáltottak, és maga a 2007-es bajnok is eléggé el volt kenődve, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem is lehetne boldogabb.

“Végre megvalósult, amire nagyon régóta vártunk már, ez a futam bekerül a Ferrari történetébe. Nem is egy sima futamgyőzelem, hanem kettős siker egy olyan nagy múltú versenyen, mint a Monacói Nagydíj, amelyen utoljára még Schumacher és Barrichello hozott kettős győzelmet!” – lelkendezett az olasz-kanadai üzletember.

“Nagyon izgalmas futam volt, amelyen az igazi Scuderiát láthattuk. Gratulálok a versenyzőknek és az egész csapatnak, beleértve mind a pályán, mind a Maranellóban nap mint nap keményen dolgozó embereket! Ez az autó végre a nekik kijáró örömet ad a tifosóknak!”

A monacói kettős győzelemmel a Ferrari visszavette a vezetést a konstruktőri bajnokságban, 17 ponttal vezetnek a Mercedes előtt, míg egyéniben Vettel immár 25 pontos előnyt épített ki Lewis Hamiltonnal szemben.