Az idő tökéletes volt, a futam pedig eseménydús. Kimi Raikkönen remekül kapta el a rajtot, végül azonban a dobogó második fokára állhatott csak fel. Csapattársa, Sebastian Vettel végzett az élen, az ausztrál Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo pedig harmadik lett. A tavalyi világbajnok, Nico Rosberg készítette az interjúkat.

Sebastian Vettel

Rendkívül szoros futam volt, reméltem, hogy a rajtnál sikerül majd jobban elindulnom. Kimi jól rajtolt, ezért nem volt helyem elöl, türelmesnek kellett lennem. Aztán az első etapban volt egy rész, amikor csúszkálni kezdtem a gumikon. Nem volt jó érzés, mert Valtteri és a többiek is jöttek rám. Aztán belefutottunk a lekörözöttekbe is, de kaptam egy második esélyt. Nagyon jól ment az autó, én pedig beleadtam apait-anyait. Azt gondoltam, hogy most van esély rá, hogy nyerjek. Miután az élre értem vissza, már uraltam a futamot. Nagyon zűrös volt a safety car után a hideg gumikon, mondta Daniel, hogy ő neki is ment a falnak. Szóval nehéz volt, de egy pár kör elteltével sikerült újra uralnom az előnyömet. Fantasztikus munkát végzett a csapat, nagyon jól teljesített mindenki, köszönöm nekik!

Nem tudtuk előre megtervezni, hogy amíg Kimi kijön, addig én kint maradok. Nem terveztünk, csak annyit, hogy megpróbáljuk lerázni a többieket, ami sikerült is. Végül Valtteri tempója nagyon jó lett, én pedig küszködtem a hátsó gumikkal. Bottas kiment, Kimi pedig reagált rá, nekem meg volt egy kis előnyöm. Meg akartam tartani a második helyet, ezért nyomtam, amennyire csak tudtam. Aztán én is meglepődtem, hogy annyit autóztam ki, hogy az élre álltam.

Remélem, hogy Kanadáig megmarad az előny. Az egy nagyon másféle pálya, de most inkább kiélvezem az itteni győzelmet. Rendkívül különleges érzés itt Monacóban győzni. Ma este jól érezzük magunkat!

Kimi Räikkönen

Nincs igazából mit mondanom. Cseppet sem esik jól a második helyezés, de néha így alakul a helyzet. Megyünk a következő futamra és ott megpróbálok előrébb végezni. Meg kell hagyni, egy kicsit többre vágytam.

Daniel Ricciardo

Ma boldog vagyok. Tegnap úgy éreztem, hogy még sokkal több lett volna benne. Sajnáltam, hogy nem tudtam megmutatni, hogy mire vagyunk képesek ezzel az autóval ezen a pályán. Ma viszont megkaptam az esélyt. Amikor Max és Bottas kiment, akkor enyém volt a pálya, így volt egy pár szabad köröm. Jó időket sikerült hoznom ezeken a gumikon és szisztematikusan remek időket futottam utána is. Amikor elkaptam a falat, annak nem örültem. Nem is voltam benne biztos, hogy ép-e a kocsi. Aztán megláttam, hogy Bottas is megpróbált bejönni mellém. Ezeken a gumikon olyan volt a safety car után, mintha jégen autóznék. Nagyon nehéz volt.