Mivel Fernando Alonso idén a Forma-1-es Monacói Nagydíj helyett az amerikai Indy 500-on indul, a hétvégén a 2017-re pihenőre vonult 2009-es világbajnok, Jenson Button ugrik be helyette.

Az angol veterán a Spanyol Nagydíjon látottak – Alonso 7. helye a kvalifikáción – alapján bízik abban, hogy nem puszta küszködés vár rá:

“Öröm volt látni Fernando időmérős teljesítményét. A 7. hely egyértelmű előrelépés. Nyilván nagyszerű kört hozott össze, de látszik, hogy mennyit fejlődött a csapat. Hatalmas előrelépés. Nem tudom, számszerűen mennyivel nőtt a leszorítóerő, de sokkal, és Monacóra jön egy újabb jó frissítés. Ha Fonzi (Alonso – B.G.) Barcelonában képes volt a 7. időre, akkor Monacóra is jók a kilátásaink” – magyarázta.

Bár a visszatérése már a bahreini kétnapos teszt előtt eldőlt, Button nem élt a lehetőséggel, csak a szimulátoron készült a visszatérésre. Érdekes dolgokat művelt…

“Amikor először beültem, nem tetszett az autó viselkedése, de ez még a fejlesztések előtt volt. Szóval változtattunk a beállításokon, onnantól sokkal jobb volt, jobban passzolt a vezetési stílusomhoz, a frissítésekkel pedig egész frankó lett vezetni.”

“De ma kétszer is beestem az öbölbe, remélhetőleg ez a valóságban nem történik meg! Az 1-es kanyar után, az emelkedőn jobb oldalt estem le. Átfordult az autó. Sosem borultam még így a szimulátorban, de most igen! Szerencsére a becsapódás nem akkora, mint a valóságban, de így is megrángatott a szimulátor.”

A 2009-es monacói győztes leszögezte, hogy nem érez nyomást a beugrás miatt, ha nem alakul jól, az sem gond számára:

“Ha elérek a 2. kanyarig és azt érzem, hogy teljesen elvesztem, akkor szépen hazamegyek és sosem jövök vissza! Szóval nincs gond, nem érzek nyomást” – mondta nevetve.