Fernando Alonso hétfő óta Indianapolisban vezet a jövő hétvégi Indy 500 edzéshetén. A kétszeres Forma-1-világbajnok szerdán és csütörtökön is a 4. időt autózta – igaz, az előbbi nem számít sokat, mert a szeles időben sokan nem erőltették –, azonban a java még csak most következik: szombaton és vasárnap jön a kvalifikáció.

“Az autó az elejétől jónak tűnt, de a nap folyamán sikerült tovább javítani, szóval elégedett vagyok. Még gyakoroljuk a versenyzést, a forgalomban való vezetést. Úgy gondolom, hogy a holnapi napon kizárólag az időmérőre készülünk, de számomra a legfőbb a verseny” – mondta, miután 96 kört vezetett csütörtökön.

“A segítőm, Gil de Ferran (2003-as Indy-győztes – B.G.) azt mondta, hogy az időmérő négy köre lesz a legszörnyűbb, amit valaha is vezettem, mert az autó végig a határon lesz. De holnap belekóstolok ebben, aztán meglátjuk, mi lesz szombaton.”

Alonso elismerte, hogy az eddig letudott 5 nap ellenére még mindig nagyon sokat kell tanulnia, pedig a hétvégi kvalifikáció után már csak hétfőn és jövő pénteken ülhet az autóba.

“Mindig tanulok valamit a srácoktól, hogyan csinálják a dolgokat, milyen különböző technikákat alkalmaznak. Minden nap más, minden nap hoz újdonságot. Sajnos lassan vége a szabadedzéseknek. Még több körre lenne szükségem, de igyekszem majd kihozni a maximumot a holnapi napból, amikor feltekerjük az autót, igyekszem tanulni. Holnap a nulláról indulunk.”