A nagy szabályváltozások miatt a 2017-es Forma-1-es idény első öt futamára a Pirelli igyekezett konzervatív hozzáállással, saját belátása alapján jelölni és kiosztani a gumikat.

A Spanyol Nagydíjra mellé is fogott az olasz gyártó, a Barcelonába vitt három keverék közül a kemény gyakorlatilag használhatatlan volt, számos pilóta nevetségesnek bélyegezte a választást. Aggodalmat keltett a versenyzők, csapatok körében, hogy a Brit Nagydíjra is a lágy, közepes és kemény kiosztást kínálta a Pirelli, többen jelezték is az elégedetlenségüket.

Már a hétvége kezdetén sejteni lehetett, hogy a milánói cég változtat, mostanra pedig hivatalossá is vált a dolog, a kritikák kapcsán egy fokozattal eltolták a silverstone-i kínálatot, a szuperlágy, lágy, közepes hármast viszik majd az angliai hétvégére.

A változtatás után idén már legfeljebb egyszer, a Japán Nagydíjon kerülhet az autókra a kemény keverék, de ez is azon múlik majd, hogyan alakul az autók fejlesztése:

“A terveink szerint Szuzukában bevetjük a kemény keveréket. De a verseny az idény második felében van, így kivárunk a döntéssel. A másik nagy terhelést jelentő pálya a szepangi, de ott az újraaszfaltozást követően tavaly már nem volt olyan durva a felület” – mondta a hétvégén a Pirelli motorsportfőnöke, Mario Isola.