Fernando Alonso túl van az Indy 500-as közös tesztjének második napján is. Az idén a Monacói Nagydíj helyett a legendás amerikai futamon induló Forma-1-es pilóta 117 kört ment kedden az Andretti Autosport járgányával.

A kétszeres világbajnok túlélte a “Happy Hour”-t is, azaz az edzés utolsó 60 percét, amikor gyakorlatilag mindenki a pályán van és amolyan kvalifikációs szimuláció zajlik, Alonso végre megtapasztalta az igazi forgalmat az oriásoválon. A 33 fős mezőnyben a McLaren versenyzője a 24. lett, de nagyon elégedett volt.

“Nagyon pozitív, nagyon hasznos nap volt. Sok kört mentem, sokat tanultam, futottam bolyban is, és végre a forgalmat is megtapasztaltam. Alszok egyet, és holnap már jobb oválos versenyző leszek” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy mennyire szerencsés, hogy az Andrettinél vezethet.

“A lehető legjobb csapatnál vagyok, hat autónk fut együtt a pályán. A csapattársaim csodálatosan segítenek. Minden egyes körön tanultam, követtem őket, figyeltem, mit csinálnak, hogyan veszik a kanyarokat, hogyan készítik elő az előzést, szóval igazán hasznos nap volt.”