A Forma-1-ben 2000-ben bemutatkozott, 2009-ben világbajnoki címet szerző Jenson Button tavaly ősszel jelentette be, hogy az idei évre szabadságra vonul, de a McLaren alkalmazásában marad, 2018-ra pedig versenyzésre szóló opciója is lesz.

Bár az angol veterán később több interjúban is hangsúlyozta, hogy a tavalyi szezonzárót tartja utolsó F1-es versenyének, már idén újra rajthoz áll, hiszen a Monacói Nagydíjon ő helyettesíti majd az Indy 500-on induló Fernando Alonsót.

A vasárnap egy szponzori rendezvényen részt vevő Button újságírói kérdésre a további F1-es versenyzést sem zárta ki: “Nem zárhatom ki. Szerződésem van a McLarennel a jövő évi versenyzésre, szóval semmiképp sem zárnék ki semmit” – szögezte le.

Button elárulta, hogy a szezonkezdet előtt más csapatok is érdeklődtek nála – az angol nem nevesített, de valószínűleg Nico Rosberg távozása után kereshette meg a Mercedes és a Williams.

“Nevetségesen sok versenyzési lehetőségem volt erre az évre. Még az év elején is megkeresett két csapat, de ehhez semmi kedvem.”

“Úgy állok hozzá, hogy a Monacói Nagydíj az idei egyetlen versenyem, de nyilván ha megint felkérnek a beugrásra, akkor rendelkezésre állok. Aktívan viszont nem keresem a versenyzési lehetőséget, pont az volt a tervem, hogy idén nem vezetek.”

button_300_szepang_1

17 szezon, 305 futam – Button minden idők egyik legtapasztaltabb Forma-1-ese

A 37 éves pilóta sietett leszögezni, hogy a fentiekkel együtt a monacói beugrást örömmel vállalta:

“Egyáltalán nem voltam úgy, hogy ajajj, mi a francot csinálok, nincs is kedvem ehhez. Nagyon is rá vagyok pörögve, ha nem így lenne, nem is vállaltam volna. Mondhattam volna nemet, hiszen egyik csapat sem akar olyan pilótát az autójába, aki nem akar ott lenni. Őrület, hogy újra Forma-1-es autóba ülök, de semmi negatív érzésem nincs ezt illetően.”

“Jó lenne valami szép eredmény, de nem tudom, hogyan alakul majd. Nem tudom előre, hogy mennyit változott az autó, mennyire lehetek vele versenyképes. Nagy hasznom nem származik ebből, de vesztenivalóm sincs. Kisegítem a csapatot és igyekszem jól érezni magam, talán a legélvezetesebb futamom lesz ez, mert nem lesz rajtam semmilyen nyomás. Egyszeri alkalom, izgalmas kihívás.”