Fernando Alonso 2014 telén három évre írt alá a McLaren-Hondához. Az azóta eltelt idő nem sok örömet és eredményt hozott a kétszeres világbajnoknak, az idei szezon pedig – eddig legalábbis – még rosszabb, mint az előző kettő volt.

A jelenlegi állás szerint kész csoda lenne, ha a nyáron már 36. születésnapját ünneplő spanyol a szerződéshosszabbítás mellett döntene, de a McLaren főnöke, Zak Brown azért még reménykedik.

“Abban egyeztünk meg vele, hogy a nyáron beszélünk a kérdésről. Szerencsére nem most kezdődik a nyár, mert sejtem, hogy ma mit döntene. De szerintem mi lehetünk az első választása, ha sikerül versenyképes autót adni alá. Egyértelmű, hogy 2017-ben nem nyer velünk bajnoki címet, szóval azt mérlegeli, hol, kivel nyerhetne futamokat 2018-ban, de reméli, hogy a McLaren lesz az. Még kilenc-tíz futamunk van arra, hogy megmutassuk neki, 2018-ra győztes autót kaphat tőlünk” – nyilatkozta a spanyol Marcának.

melbourne_f1_edz_08

Bár egyelőre még nem 100 százalék, de a Honda elvileg a Kanadai Nagydíjra készül egy nagy motorfejlesztési csomaggal, egyesek úgy vélik, Alonso az alapján, júniusban dönt majd arról, maradjon-e vagy menjen. Brown nem ért egyet.

“Szerintem nem egy konkrét futamon múlik. Azt fogja nézni, hogy általánosságban hogy haladunk, és nem egy konkrét fejlesztést értékel. A nyár folyamán leül majd valamikor, és felteszi a kérdést, megvan-e a kellő irány ahhoz, hogy 2018-ra nyerő autót adjanak nekem.”