A Forma-1-es Spanyol Nagydíj második, péntek délutáni edzését is a Mercedes párosa zárta az első két helyen, Lewis Hamilton 1:20,802-es körével kilenc századmásodpercet adott Valtteri Bottasnak.

Ahogy délelőtt, délután is a Ferrarik követték őket, méghozzá az első edzésen látott sorrendben: újra Kimi Räikkönen volt közelebb hozzájuk, a gyors körét elszúró Sebastian Vettel csak a 4. lett.

A Ferrarinak nem volt sima a második edzése, Vettel korai megcsúszását követően Kimi Räikkönennél a csapat motorhibát vélt felfedezni – bár végül továbbküldték a bokszutcából –, majd a T-szárny szakadt le menet közben a finn autójáról, végül a német járta meg a kavicságyat a 4. kanyarban. (Tegyük hozzá, Bottas is járt a pályán kívül.)

f1_barcelona_edz_02

A Ferrari hátránya ugyanakkor harmadára csökkent a délelőttihez képest, Räikkönen háromtizedes lemaradása alapján szombaton még bármi lehet.

A Red Bull (5-6.) is közelebb került az élmenőköz, de ezzel inkább csak a középmezőny elejéből léptek ki a senki földjére.

A top10-be befért még az igen jól muzsikáló Renault két versenyzője, a veterán Felipe Massa és a Toro Rossó-s Carlos Sainz is, aki Räikkönenhez hasonlóan szintén alkatrészt hagyott a pályán: az STR12-esről bal oldaldoboz légterelője szakadt le és maradt az aszfalton, a takarítás idejére meg is szakították a körözést.

f1_barcelona_edz_07

Bottas és Vettel mellett sokan mások is hibáztak a kanyarokban, gyakori volt a megcsúszás, a kerékvetőkön való ugratás, amibe az erős szél is belejátszhatott.

Az utolsó pozícióban a helyi hős, Fernando Alonso zárt. A spanyol ugyan 21 körével messze tovább jutott, mint délelőtt, amikor a 3. kanyarban állt félre a füstölő autóval, de így is ő tette meg a legkisebb távot, ráadásul a rádiós megjegyzése szerint a motor “lenyűgöző” módon “sokkal lassabb” volt, mint korábban.

f1_barc_edz_2