Mivel a Mercedes csak egy évre igazolta a Nico Rosberg helyére ültetett Valtteri Bottast, Sebastian Vettel pedig ferraris szerződésének utolsó évét tölti, adja magát a kérdés, hogy a német csapat elviszi-e majd a német szupersztárt 2018-ban. Az olasz sajtó szerint igen, a héten már arról cikkeztek, hogy Vettel már alá is írt a Mercedeshez.

A Spanyol Nagydíj előtt a négyszeres világbajnokot is megkérdezték, mit szól a hírhez, de ő nem adott egyenes választ:

“Nem is tudom. Olaszországból indult a pletyka? Talán kérdezzék meg az olaszokat, úgy tűnik, ők többet tudnak nálam. Szerintem a helyzet világos: az idei évre koncentrálok, és ez nem csak szöveg, ez tény. Igen jó helyzetben vagyunk idén, és ezt is akarjuk fenntartani. Semmi más nem fontos most. Pletykák minden évben voltak.”

Mivel Fernando Alonso mclarenes szerződése is kifut 2017 végén, még az sem elképzelhetetlen, hogy a spanyol visszatér Maranellóba, Vettel mellé, ha ő marad. Arról megkérdezték a németet, hogy ehhez mit szólna.

“Általánosságban az ember bárki ellen kész versenyezni. Fernandónak nem véletlenül van olyan híre, amilyen, nem csak a két világbajnoki címnek köszönheti, sok-sok éve küzd, sok-sok futamon indult. De én a saját szerződésemet írom alá, nem másokét, és készen állok a versenyre, akárki is az ellenfél. Az eddigi csapattársaim mind mások voltak, más stílussal, más-más erősségekkel és gyengeségekkel. Mindig lehet tanulni” – magyarázta, hozzátéve, hogy szerinte jelenlegi csapattársával, Kimi Räikkönennel nagyon jól együtt tudnak dolgozni, hasznos munkát végeznek.

Fotó: Getty Images/AFP

Fotó: Getty Images/AFP