Tavaly és a téli felkészülési időszakban a 2017-es Forma-1-es szabályváltozások nagy nyertesének jósolták a Red Bullt, de a sztártervező Adrian Newey-t a soraiban tudó csapat egyelőre semmit sem mutatott, az alakulat jobb esetben a senki földjén tanyázó harmadik erő, rosszabb esetben a középmezőny legerősebb szereplője.

A világbajnoki küzdelem egyelőre a Ferrari és a címvédő Mercedes között zajlik, azonban még a Red Bullnál sem adták fel, a jövő heti Spanyol Nagydíjra teljesen átépített kasztnival érkeznek.

A bajnoki éllovas Sebastian Vettel szerint volt csapata hamarosan beszállhat a versenybe:

“Szerintem nagyon szoros lesz a küzdelem köztünk és a Mercedes között, és remélem, hogy a Red Bull is gyorsulni fog. Vannak szóbeszédek az érkező fejlesztési csomagjukról. Erős csapat, tudják, hogyan kell gyors autót építeni, szóval szerintem csak az a kérdés, mikor szállnak be ők is. Minél előbb, annál izgalmasabb lesz. Meggyőződésem, hogy megvannak a megfelelő embereik, a megfelelő eszközeik a javuláshoz” – magyarázta az Orosz Nagydíj után a négyszeres világbajnok.

Vettel egyébként nagyjából képben van a Red Bull ügyeit illetően, gyakran beszél a korábbi munkaadóival, a szocsi futam után is beugrott Christian Hornerhez és Helmut Markóhoz egy kis csevegésre, íme:

vettel_red_bull_szocsi