A 2017-es Forma-1-es idény eddigi három fordulójából kettőt nyert a Ferrari Sebastian Vettellel, míg a címvédő Mercedes egy győzelmet hozott Lewis Hamiltonnal. A hétvégi Orosz Nagydíjon nagyon jól jönne az egyenlítés.

“A vereség sokkal jobban fáj, mint amekkora örömöt jelent a győzelem, és pillanatnyilag sajnos mi vagyunk hátrébb. De a visszavágás, az újabb győzelem még édesebb, nagyon jó érzés volt a kínai siker, és visszatekintve motiváló is volt” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff, aki elismeri, hogy a Ferrari versenyképessége új helyzetet teremtett.

“A Forma-1 számára valószínűleg jó, hogy verseny van a Ferrari és a Mercedes között, sportemberként kell felfognunk ezt, kihívónk akadt, mindent bele, még ha most szarul is érezzük magunkat. Új helyzetben vagyunk. Az elmúlt három évben a csapaton belül zajlott a küzdelem, nyilván ehhez is szoktunk fejben, de biztos vagyok benne, hogy most is helytállunk majd.”

“Látom, hogy pozitív hatással jártak a szabályváltozások, mert bár a Mercedes továbbra is a győzelmekért, a bajnoki címekért küzd, most harc van, ami összességében jó hír.”

melbourne_f1_fut_13

A korábbi és az idei előzmények is azt sugallják, hogy Szocsiban jó esélye lesz a Mercedesnek a visszavágásra, hiszen az eddigi három Orosz Nagydíjon az összes kört valamelyik ezüstnyíl vezette, mindhárom pole és futamgyőzelem az övék volt, sőt Valtteri Bottas a Williamsszel is az első két sor valamelyikébe kvalifikált, két célba érése egy 3. és 4. helyet hozott, és ha 2015-ben nem üti ki Kimi Räikkönen, szintén a dobogóra állhatott volna. A hűvösebb időjárás szintén a Mercedesnek kedvezhet, így Vetteléknek most fel kell kötni a gatyát.