Lewis Hamilton 2016-ban ugyan 10 futamot nyert, míg csapattársa, a végső győztes Nico Rosberg “csak” kilencet, de az angol kezdettől fogva hátrányban volt az őt a szezon kezdetén sújtó műszaki hibák miatt, majd az őszi Maláj Nagydíjon újabb övön aluli ütést kapott, amikor a győzelme szállt el a motor maghibásodása miatt.

A háromszoros világbajnok idén nem csapattársa – immár Valtteri Bottas –, hanem a versenyképes Ferrariban ülő négyszeres bajnok Sebastian Vettel ellen küzd a címért, végtelenül élvezi is a kihívást, csakis attól retteg, hogy ezúttal is a technikai ördöge rendezi a végeredmény:

“A bajnoki küzdelem az év végéig tart majd, remélem, hogy a képességeink alapján zajló harcba nem szól majd bele műszaki probléma. Nagyon-nagyon remélem, hogy teljesen tiszta, az elszántságon, a mentális erőn, az erőnléten, tartáson alapuló küzdelem lesz ez!” – nyilatkozta a Bahreini Nagydíj előtt.

A hétvégén következő sivatagi helyszínen Fernando Alonso 3 győzelemmel tartja a rekordot, Hamilton és Vettel 2-2-vel áll, valamelyikük így beérheti a spanyolt.