A hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fia, Mick már elmúlt 18 éves, nem sokkal fiatalabb, mint a Williamsnél idén bemutatkozott Lance Stroll és máris öregebb, mint Max Verstappen, amikor a 2015-ös szezonban bekerült a Forma-1-be.

A kis Schumi Verstappen és Stroll nyomdokain idén szintén a Forma-3-as Európa-bajnokságban indul, de egyelőre nem gondol azonnali F1-es továbblépésre:

“Ők a korai F1-es bemutatkozást választották, de én még nem állok készen” – nyilatkozta a német Handelsblattnak.

Mick az elmúlt két évben a belépő szintű Forma-4-ben versenyzett, de bajnoki címet sem a német, sem az olasz sorozatban nem sikerült nyernie.

“Igen, ez eddig nem jött össze. Valószínűleg nem vagyok elég kiegyensúlyozott. A célom természetesen az, hogy a következő pár évben nyerjek. Ez az első évem lesz az F3-ban, szóval inkább a tanulásról szól majd, és arról, hogy az újoncok között a legjobb legyek. Az F1 helyett egyelőre járom a saját utam, versenyzőként még bizonyítanom kell, fejlődnöm kell.”

mick_schumacher_1

A Forma-3-ban Schumacher megszerezheti az F1-es “jogosítványhoz”, a szuperlicenchez szükséges pontokat, de egyelőre ez sem izgatja: “Nincs ilyen terv.”

Édesapja korábbi csapatai, a Ferrari és a Mercedes is figyelemmel követi a fiatal Schumacher pályafutását, ami természetesen hízelgő számára: “Igen, hiszen ez azt jelenti, hogy valamit azért máris jól csinálok. Mindig igyekszem a maximumot adni, a legjobbak ellen akarok küzdeni, azok pedig a Forma-1-ben vannak.”

mickischumi

A neve miatt máris óriási médiafigyelem irányul Mickre…

“Ez is hozzátartozik a sporthoz. Jobb, ha már most hozzászokom, mint később, amikor kétszer ekkora lesz az érdeklődés.”