Kimi Räikkönen a 4. helyet hozó Melbourne után a Kínai Nagydíjon az 5. lett, de míg a szezonnyitón a finn maga volt egy kicsit formán kívül, Sanghajban a Ferrari – a gép és a csapat – hagyta cserben.

A 2007-es bajnok a rajtnál egy helyet veszítve Daniel Ricciardo mögé került, de Valtteri Bottas kipördülését követően visszanyerte a 4. pozíciót, ahonnan azonban nem tudott előrébb lépni, a gumijai elkoptak, a motorja néha kihagyott, így végül az addig mögötte haladó Vettel elment mellette, hogy ő maga gyűrje le a Red Bull ausztrálját.

Räikkönen a rádión hallhatóan egyre idegesebben követelt válaszokat, “mi a franc történik?!”, “hol fogok így beérni?!”, kérdezgette. A verseny után természetesen nem volt valami elégedett.

“Szerintem előbb kellett volna lecserélni a gumijaimat, meg kell vizsgálni, mi is történt. Az autó friss gumikon jól ment, de az elsők gyorsan elfogytak, egy ilyen pályán pedig nagyon sok idő elúszik ezzel. De még így is jobb eredményt kellett volna elérni, azonban ez jutott. Nem egy jó futam” – nyilatkozta.