Kimi Räikkönen jelenlegi ferraris szerződése az év végén lejár. A 38. születésnapját októberben ünneplő finn ugyan benne van már a korban, de úgy érzi, szívesen maradna a Forma-1-ben jövőre is, ha lehet.

“Amíg élvezem a vezetést és igény van a szolgálataimra, maradni fogok a Forma-1-ben” – idézte a svájci Speed Week a 2007-es világbajnokot.

A Ferrarihoz 2014-ben visszatért versenyző abban az évben Fernando Alonsótól, 2015-ben pedig Sebastian Vetteltől is csúnyán kikapott, 2016-ban viszont pariban volt német csapattársával. Az esetleges hosszabbítás egyik feltétele lehet, hogy idén is tartsa a tempót, de nem biztos, hogy ez önmagában elég lesz.

barcelona_teszt05_29

A Saubernél a Kínai Nagydíjon újra beugró Antonio Giovinazzi a Ferrari neveltje, és ha jól teljesít idén, akár a nagycsapatnál is lehetőséget kaphat. Tény, hogy a csapat a nyolcvanas évek óta nem alkalmazott tartósan olasz versenyzőt, ahogy hagyományosan a tapasztalatlan pilótákat is kerülik, de úgy hírlik, az új elnök, Sergio Marchionne alatt már ezen a téren is más szelek fújnak Maranellóban.

Räikkönennek ugyanakkor még akár Giovinazzi mellett is juthat szerep, ha a szintén kifutó szerződésű Sebastian Vettel nem marad, hanem inkább a Mercedeshez igazol 2018-ra.