A Forma-1 helyett 2017-ben pihenést – valószínűleg örökös visszavonulást – választó Jenson Button nem otthon lógatja a lábát, a 2009-es világbajnok kedvenc hobbijának, a triatlonnak (is) hódol.

A sportágat közel profi szinten űző 37 éves angol a hétvégén a kaliforniai Ironman 70.3 Oceanside versenyen vett részt, a 35-39 éves korosztályban a 3. helyet szerezte meg, amivel kvalifikált a hawaii világbajnokságra is.

Erről egyelőre le kell mondania, ugyanis több versenytársával együtt utólag kizárták, naná, hogy gyorshajtásért – a kerékpáros számban túl gyorsan mentek egy lassú zónában.

“Na, ez egy érdekes 70.3 Ironman volt! Az úszás jól ment, aztán felpattantam a frankó új bringámra, hogy aztán rájöjjek, nem töltöttem fel a váltó akkumulátorát, ezért kénytelen voltam a legnehezebb fokozatban tekerni 900 métert hegynek fel. A biciklizés után 1:23-at futottam, amivel elégedett voltam. Harmadik lettem a korcsoportomban, amivel kvalifikáltam a világbajnokságra, de aztán kizártak, amiért gyorsan mentem egy lassú zónában. Ez van, majd a következőn!” – írta az Instagramon.