Bár a Honda 2017-re alapjaitól újratervezett Forma-1-es motort gyártott a McLarennek, az új erőforrás nemcsak megbízhatatlannak, hanem gyengének is bizonyult. Az idén már harmadik aktív F1-es évét gyűrő japán gyártó a zsetonrendszer idei eltörlése miatt szabadon dolgozhat a fejlesztésen, májusra-júniusra talán még újabb motorral is előáll majd, de valami javításra ennél korábban is szükség lenne.

“Hogy mikor lesz jó motorunk? Nem tudom. A Hondánál egyelőre még nem tudtak olyat készíteni” – mondta a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier, amikor a kilátásokról kérdezték.

A Honda Forma-1-es főnöke Haszegava Juszuke sem mer konkrétumot ígérni:

“Nem garantálhatom, hogy meglesz a kívánt teljesítmény, de azt igen, hogy a lehető leghamarabb igyekszünk egy jobb specifikációt bevezetni. Azonban ez nem megy egyik napról a másikra. Két hét, egy hónap múlva már megpróbálkozhatunk valamivel, de ígérni nem tudok semmit. Amint sikerül összeraknom valamit, örömmel a pályára küldöm.”

A kérdésre, hogy a McLaren aktívan segíti-e a Szakurában folyó munkát, Boullier így felelt:

“Úgy gondolom, hogy a mi felelősségünk a McLaren, a Hondáért pedig Haszegava szan a felelős. Persze partnerként igyekszünk segíteni egymásnak, ugyanis a siker kulcsa a lehető legjobb integráció. Bárhogyan hajlandók vagyunk támogatni a Hondát és bármilyen segítséget elfogadunk tőlük.”